Bouw van database OREAS vordert

Bouw van database OREAS vordert

Volgend schooljaar moet OREAS, de database met informatie over de studenten van RPO Rijnmond, klaar zijn voor gebruik. In één oogopslag hebben student en betrokkenen bij het Samen Opleiden dan inzicht in de stagevoortgang en contactgegevens. Uiteraard komen er tijdig instructiesessies voor studenten, werkplekbegeleiders en schoolopleiders. 

OREAS staat voor Opleidingsschool Registratie En Administratie Systeem. De database zal vanaf de homepage van de website van RPO Rijnmond te bereiken zijn met een wachtwoord. Iedere betrokkene heeft op zijn of haar niveau een machtiging die toegang geeft tot bepaalde informatie.
Namens RPO Rijnmond is Marianne Bijkerk, clustercoördinator van ROOZZ en als zodanig opvolger van Gert Eikenaar, nauw bij de inrichting van deze database betrokken. Marianne (foto) vertelt: ‘We willen OREAS gebruiken als registratiesysteem voor studenten. Die kunnen er zelf gegevens in zetten, net als hun werkplekbegeleiders en schoolopleiders. Het is handig om snel een overzicht te kunnen krijgen van wat een student zoal gedaan heeft aan stages en zijn of haar ontwikkeling. Bijvoorbeeld als hij of zij verhuist naar een ander postcodegebied.’

Speciaal gebouwd
OREAS wordt speciaal gebouwd voor RPO Rijnmond. Er is nog geen vergelijkbare tool in gebruik bij andere opleidingsscholen, voor zover bekend bij RPO Rijnmond.
De databasebouwer is Fridtjof Koene, werkzaam bij PENTA college CSG. Hij is hiermee bezig sinds september 2016. Inmiddels heeft Fridtjof twee oefensessies gehouden met toekomstige gebruikers, waarin ze een aantal functionaliteiten testten en verbeterpunten aandroegen. Marianne: ‘Het is nog een beetje zoeken of het ook brengt wat we ervan verwachten.’

Wens voor de toekomst
Als het goed is, gaat OREAS veel onnodig en dubbel werk voorkomen. ‘Nu moeten we bij alle schoolopleiders gegevens opvragen, die vervolgens tot één verhaal moeten worden samengevat. Dat kan efficiënter en sneller.’
Een wens voor de toekomst is dat de database zelf studenten toewijst aan nieuwe stageplaatsen, want die matches vormen altijd een hele puzzel, vertelt Marianne. ‘Maar de eerste tijd zal het vooral een database zijn waarin informatie te vinden is, als deze is geüpload.’

By | 2018-01-10T10:58:08+00:00 14 / 12 / 2017|Nieuws en artikelen|Reacties uitgeschakeld voor Bouw van database OREAS vordert