Voor stages in een groene omgeving

Yuverta vmbo Klaaswaal
Rijksstraatweg 30B
3286 LS Klaaswaal
Website: www.yuverta.nl
Onderwijsaanbod: groen profiel, vmbo-b, -kb, -gl/tl waar nodig met lwoo
Aantal leerlingen: 415
Aantal medewerkers: 40

Yuverta vmbo Brielle
Anna Hoevestraat 2
3232 VC Brielle
Website: www.yuverta.nl
Onderwijsaanbod: groen profiel, vmbo-b, -kb, -gl/tl, waar nodig met lwoo
Aantal leerlingen: 360
Aantal medewerkers: 35

De twee vestigingen van Yuverta in de regio Voorne-Putten/Rozenburg zijn sinds 2006 partner in het Opleiden in de School.
Ze beschikken inmiddels over 19 gecertificeerde werkplekbegeleiders, 2 gecertificeerde assessoren en 2 gecertificeerde schoolopleiders, waarvan er één is opgenomen in het basisberoepsregister van VELON.

Begeleiding van stagiaires
De student wordt algemeen bijgestaan door een gecertificeerde schoolopleider. De individuele begeleiding gebeurt door een goedgekwalificeerde werkplekbegeleider. Ook komen de studenten bijeen op een van de scholen binnen het cluster VPR, onderdeel van RPO Rijnmond, voor intervisie en (portfolio)begeleiding van de instituutscoördinator van de lerarenopleiding. Tevens voor het volgen van schoolspecifieke leerwerktaken die zijn ontwikkeld in samenwerking met de lerarenopleiding.
Bij de opzet van de stage wordt uitgegaan van de voorwaarden en regels zoals die door RPO Rijnmond in overleg met de opleidingsinstituten zijn opgesteld. Zo is competentiegericht denken uitgangspunt van de stage.
De student doet ook onderzoek. Voor de school prettig, maar eveneens voor de student. De school maakt natuurlijk graag gebruik van de diensten van de student bij excursies en andere buitenschoolse activiteiten. Zo leert de student een andere kant van het leraarschap kennen.

Professionalisering van ervaren leraren
Yuverta neemt actief deel aan het verder ontwikkelen van de doorlopende leerlijn binnen RPO Rijnmond. De twee locaties zijn met een HRM’er en de clustercoördinator vertegenwoordigd in het leernetwerk dat het professionaliseringsplan van RPO Rijnmond opstelt: het RPO-Profplan.