Stages voor groene groeiers!

Groenezoom 400
3315 LA Dordrecht

Website: www.yuverta.nl

Onderwijsaanbod: groen profiel, vmbo in de leerwegen mavo, gl, kb, bb – waar nodig – met lwoo
Aantal leerlingen: vmbo 588, mavo 225
Aantal medewerkers: 64 vmbo en 25 mavo (inclusief onderwijsondersteunend personeel)

Yuverta vmbo Dordrecht is partner in het Samen Opleiden. De school beschikt inmiddels over (gecertificeerde) werkplekbegeleiders, een gecertificeerde assessor, twee gecertificeerde coaches en een gecertificeerde schoolopleider.

Begeleiding van stagiaires
De student wordt algemeen bijgestaan door een gecertificeerde schoolopleider. De individuele begeleiding gebeurt door een goedgekwalificeerde werkplekbegeleider. Ook komen de studenten bijeen op een van de scholen binnen het cluster ZHZ, onderdeel van RPO Rijnmond, voor intervisie en (portfolio)begeleiding met de instituutscoördinator van de lerarenopleiding. Ook voeren ze in dit verband schoolspecifieke leerwerktaken uit, die zijn ontwikkeld in samenwerking met de lerarenopleiding.

De stages zijn opgezet conform de voorwaarden en regels die door RPO Rijnmond in overleg met de opleidingsinstituten zijn opgesteld. Zo is competentiegericht denken uitgangspunt van de stage.
We zien stage als leren van en met elkaar. De student ervaart de praktijk van alle dag en leert van ervaren docenten, docenten leren van de student over nieuwe inzichten en werkwijzen. Studenten leren met elkaar tijdens intervisiebijeenkomsten.
De student doet ook onderzoek. Niet alleen prettig voor de school, maar ook voor de student.
De school maakt natuurlijk graag gebruik van de diensten van de student bij excursies en andere buitenschoolse activiteiten. Zo leert de student een andere kant van het leraarschap kennen.

Professionalisering van ervaren leraren
Yuverta vmbo Dordrecht neemt actief deel aan het verder ontwikkelen van de doorlopende leerlijn binnen RPO Rijnmond. De locatie is betrokken bij het leernetwerk van RPO Rijnmond. Daarnaast voert ze voor het eigen personeel een actief professionaliseringsbeleid, onder andere op het gebied van gepersonaliseerd leren.
Het is voor de studenten natuurlijk mogelijk om hieraan mee te doen, ten slotte bieden wij stageplaatsen voor ‘groene’ groeiers!