‘Ik was begonnen aan een hbo-opleiding verpleegkunde, maar ik ging er met tegenzin naar toe. Ik vond de studie niet leuk, daarom ging ik verder kijken. Biologie vond ik altijd interessant, en een andere hbo-opleiding met biologie was de lerarenopleiding. Door corona kon ik niet naar een open dag, dus het was een gokje om me in te schrijven hiervoor. Maar het gokje is goed uitgepakt, ik ga met plezier naar school en naar mijn stage bij het Gemini College in Ridderkerk.
Ik geef nu les aan twee klassen: havo-3 en atheneum-3. In het begin van de stage gaf ik les aan basis-/kaderklassen. Het lesgeven bevalt me goed, het zijn lessen van 80 minuten. Ik krijg veel mogelijkheden en mijn werkplekbegeleiders geven voldoende feedback. Wat er goed gaat bij mij is het overbrengen van de stof. Wat nog beter kan is het aanspreken en corrigeren van de leerlingen. Daarmee ben ik vooral bezig.
De werkplekbegeleiders en de schoolopleider zijn vaste aanspreekpunten voor mij. Wekelijks heb ik gesprekken met mijn werkplekbegeleiders en eens in de drie weken met mijn schoolopleider. Door gezondheidsproblemen kan ik even geen hele dagen stagelopen. Gelukkig denkt iedereen met me mee. Ik heb af en toe ook gesprekken met de NPO-coach, voor het geval er extra hulp nodig is. Ik heb het kortom naar m’n zin, ik word goed begeleid en kan bij iedereen terecht als dat nodig is.
Wat ik tegen anderen zou zeggen over de lerarenopleiding? Het is heel erg leuk, je kunt je kennis delen en je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, door veel naar je eigen handelen te kijken.