Na vier bijzondere jaren neem ik afscheid als programmaleider Samen Opleiden en geef ik het stokje door om de opleidingsschool RPO Rijnmond onder de vlag van de Onderwijsregio duurzaam uit te bouwen.

Ik kijk met plezier terug op alle activiteiten die we de afgelopen jaren hebben neergezet om samen de kwalitatieve leeromgeving van studenten vorm te geven. RPO Rijnmond staat voor ‘met en van elkaar leren’. Dat organiseren we voor studenten in het werkplekleren en op transferbijeenkomsten, en in het partnerschap door samen te komen, in gesprek te zijn en in verbinding te blijven.

In gesprek zijn we tegenwoordig ook online en hybride. Terugkijkend op de afgelopen jaren heeft dit nieuwe normaal – na corona – voor het samenwerkingsverband van RPO Rijnmond met alle scholen in de drie clusters en Hogeschool Rotterdam, ICLON en SEC een efficiëntie gebracht die we in het afstemmingsoverleg, programmering van de leeromgeving effectief en op maat benutten.

Vooruitkijkend staat het schooljaar 2024-2025 voor RPO Rijnmond Samen Opleiden in het teken van de ontwikkelingsgerichte peer review. Zo is RPO Rijnmond uitgenodigd om met een bezoekend panel deel te nemen aan de ontwikkelingsgerichte peer review van Opleidingsschool Haaglanden op 12 maart 2025. En de datum voor de ontwikkelingsgerichte peer review van RPO Rijnmond is vastgesteld op 12 november 2025.

Ten slotte spreek ik mijn waardering uit voor de inzet van en de samenwerking met mijn collega’s van het cluster Samen Opleiden, de collega’s van de Hogeschool Rotterdam, ICLON en SEC, bestuurders, schoolleiders, schoolopleiders en natuurlijk alle werkplekbegeleiders.

Ik wens iedereen veel plezier, inspiratie en succes in het blijvend … met en van elkaar leren!

Nogmaals dank voor alle inspirerende ontmoetingen!

Irene van Noort
Programmaleider Samen Opleiden