Drs. Irene van Noort is per 1 juli 2020 benoemd tot coördinator Samen Opleiden en programmaleider van RPO Rijnmond. Zij volgt Liesbeth Bloeme op, die vanaf 2008 bij de opleidingsschool betrokken was.

Irene van Noort is sociaal, arbeids- en organisatiepsycholoog en is werkzaam als consultant, trainer in teamontwikkeling, organisatieverandering en professionalisering en als coach voor persoonlijke effectiviteit en mediator in de overlegpraktijk. Ze was eerder leerkracht in het primair onderwijs, personeelsmanager en (gast)docent in het voortgezet onderwijs, hbo en aan de universiteit.

Dubbelfunctie
Bij RPO Rijnmond neemt Irene van Noort  als programmaleider een coördinerende en adviserende rol in. Haar doel is  RPO Rijnmond verder te ontwikkelen, de kwaliteit van het programma te borgen en om duurzaam en structureel gekwalificeerde startbekwame leraren op te leiden.

Als coördinator Samen Opleiden streeft ze ernaar alle partijen, belangen, doelen en ambities te verbinden om een continue kwalitatieve ontwikkeling van leren te faciliteren die zowel de studenten als de leerlingen ten goede komt.

‘Gebruikmaken van elkaars talenten en expertise’
Irene van Noort: ‘Dit maken we mogelijk door met en van elkaar te leren! Mijn opdracht bij RPO Rijnmond is om de organisatie die er nu staat met de inzet en het enthousiasme van alle betrokkenen te consolideren en te borgen. Het bij elkaar brengen van ambitieuze doelen en afzonderlijke belangen in een samenwerkende praktijk met aandacht voor de verwachtingen. Daarvoor is een stevig draagvlak nodig. Ik hecht veel waarde aan een positief, constructief systeem van samenwerken waarin we gebruikmaken van elkaars talenten en expertise. Ik zie RPO Rijnmond als een lerende netwerkorganisatie waarin we het experiment niet uit de weg gaan.’