In onze regio is weer een wervingscampagne gestart voor zij-instromers in het voortgezet onderwijs en mbo. Deze campagne, ‘Leraar van Buiten’, wil mensen die nu buiten het onderwijs werken interesseren voor een overstap naar het onderwijs in Den Haag, Rotterdam en de regio’s Rijnmond en Groene Hart.

Ben of ken je iemand die een carrièreswitch naar het onderwijs overweegt, weet dan dat ‘Leraar van Buiten’ bestaat. Die zoekt met name voor mensen die een hbo- of universitaire opleiding hebben afgerond in een richting die verwant is aan een schoolvak. Gezocht worden vooral kansrijke kandidaten voor de tekortvakken (kies de PDF van het rapport Zuid-Holland-Zuid).

Het aanbod van Leraar van Buiten bestaat uit voorlichtingsevents, een CV-check, oriënterende activiteiten op de scholen, een oriëntatiecursus ‘Zin in Lesgeven’ en hulp bij de match met een school of schoolbestuur.
Dit najaar en begin volgend voorjaar vinden online voorlichtingsmeetings plaats waarop geïnteresseerden informatie kunnen krijgen en vragen kunnen stellen over werken in het onderwijs, het zij-instroomtraject en HRM-zaken.
Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.leraarvanbuiten.nl