De Hogeschool Rotterdam benoemde Hélène Timmers als regiocoördinator bij het Instituut voor Lerarenopleidingen. Ze is op 1 augustus Chantal van Ooijen opgevolgd. Als instituutscoördinator heeft Hélène het overzicht van de activiteiten die uitgevoerd worden in het kader van Samen Opleiden binnen RPO Rijnmond. Zij heeft namens het instituut regelmatig contact met de clustercoördinatoren. Hélène stelt zich hieronder voor.

‘Mijn naam is Hélène Timmers en ik werk meer dan dertig jaar met passie en plezier in het onderwijs. Mijn ervaring is opgebouwd uit vijftien jaar werken op het vmbo van het Scheepvaart- en Transport College, waarbinnen ik diverse functies heb uitgeoefend. Daarna heb ik tien jaar bij Yulius gewerkt als locatiemanager binnen het speciaal onderwijs (cluster IV). Aansluitend ben ik de laatste vijf jaar werkzaam als teamleider binnen het vmbo van Lentiz en OZHW.
Mijn hele onderwijscarrière is doorspekt met het sparren met (aankomende) docenten over het geven van betekenisvol onderwijs. Dat maakte dat ik gereageerd heb op de vacature van regiocoordinator. Ik wil graag de linking pin zijn in het onderwijsproces en het Samen Opleiden van aankomende docenten. Ik heb er veel zin in en kijk ernaar uit om met andere betrokkenen samen te werken. Natuurlijk neem ik mijn opgedane kennis en ervaring mee in deze nieuwe uitdaging, maar ik zal iedereen nodig hebben om mij wegwijs te maken en om succesjes te kunnen boeken voor de studenten en scholen. ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’
Op een goede samenwerking en tot snel!’