Ons cluster Zuid-Holland-Zuid (ZHZ) is sinds 1 september 2021 uitgebreid met drie scholen: Insula College in Dordrecht, DevelsteinCollege in Zwijndrecht en CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland.

Het Insula College is onderdeel van bestuur H3O; het is een christelijke scholengemeenschap met drie locaties:
– locatie Leerpark met vmbo
– locatie Koningstraat voor mavo/havo
– locatie Halmaheiraplein voor havo/vwo.
Op deze locaties krijgen in totaal 2.300 leerlingen onderwijs.

Ook trad het DevelsteinCollege van Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs Zwijndrechtse Waard toe. Develstein heeft twee locaties in Zwijndrecht, in totaal volgen 1.800 leerlingen er onderwijs.
De hoofdlocatie, met gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t, bevindt zich aan de Develsingel. De andere locatie, Loket aan de Burgemeester Janssenlaan, is een samenwerkingsverband met stichting OZHW. Op Loket vindt onderwijs plaats in de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van het vmbo. In verschillende profielen worden leerlingen hier voorbereid op een vervolgopleiding.

Eveneens nieuw is de christelijke scholengemeenschap CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland, school van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in de Hoeksche Waard. Deze school heeft twee locaties in Oud-Beijerland: Zoomwijck aan de Randweg en Poortwijk aan de Polderlaan. Op Zoomwijck vind onderwijs plaats in (tweetalig) havo en vwo. Poortwijk biedt mavo aan op een kleinschalige locatie. In totaal volgen 1.900 leerlingen onderwijs op ‘de Willem’.

Welkom aan deze nieuwe scholen en hun besturen. Met elkaar zullen we ons inzetten voor het opleiden van studenten tot toekomstige goede docent.