Coaches, schoolopleiders, directeuren/rectoren, schoolbestuurders, hrm’ers en lerarenopleiders deelden op 15 februari in het Rotterdamse Theater Walhalla hun tips, mogelijke valkuilen en originele ideeën voor Samen Professionaliseren in het kader van onze opleidingsschool.

Ze bespraken tijdens de inspirerende werksessie bijvoorbeeld welke thema’s actueel zijn binnen de scholen en hoe de structuur vormgegeven kan worden om samen op te trekken. Het idee van een informeel netwerk waarin scholen stap voor stap samen activiteiten organiseren was een belangrijke uitkomst. Ook gaven ze tips over de vorm waarin ze Samen Professionaliseren zinvol vinden, bijvoorbeeld als marktplaats van alle initiatieven die er al zijn, of als een groot professionaliseringsevent in ‘Ahoy voor alle leraren binnen RPO Rijnmond.

Als gastsprekers gaven Nyree Schipper, directeur van de Thomas More Academie en voorzitter van het Landelijk Platform Nascholing Primair Onderwijs, en Otto de Loor, adviseur aangesloten bij Netwerk Onderwijsadviseurs, hun deskundige input.

Aan het eind van de bijeenkomst was duidelijk dat veel deelnemers enthousiast zijn om snel – en klein – te beginnen met samen professionaliseren, en daar ook zelf een rol in te spelen. De uitkomst van de werksessie en de ideeën voor het vervolg worden binnenkort gedeeld met de aangesloten scholen.
De bijeenkomst die voor het eerst sinds lange tijd live gehouden werd, was voorbereid door Anders Vink, bestuursvoorzitter van RPO Rijnmond, Jacob Hiemstra, kwartiermaker Samen Professionaliseren, en programmaleider Irene van Noort.