Hallo! Mijn naam is Julius Goossens en ik ben een stagiair niveau 3 aan de docentopleiding geschiedenis.

Ik loop dit jaar stage op de Mavo Vos in Vlaardingen. Ik ben hier al eens eerder stagiair geweest toen ik een paar jaar geleden de opleiding tot docent aardrijkskunde volgde. Ik ben erg blij om weer terug te zijn op deze locatie.
Ik loop nu, met aardrijkskunde erbij opgeteld, iets meer dan drie jaar stage bij RPO Rijnmond en ik vind het erg fijn hier. Er is altijd goede communicatie geweest naar de studenten (iets waarover ik veel van mijn klasgenoten op andere opleidingsscholen hoor klagen). Zelfs tijdens corona was alles goed geregeld.

Op mijn stage zelf heb ik het ook erg naar mijn zin. We krijgen genoeg vrijheid om van alles uit te proberen – dus om zo veel mogelijk te vallen en weer op te staan – en ik leer ook erg veel. Vooral op de locatie waar ik nu stage loop, want het niveau en het feit dat het een erg kleine school is passen goed bij mij en mijn kijk op het doceren.
Nu ik in mijn derde jaar zit worden we steeds meer losgelaten en mogen we veel meer zelf doen. Ik geef bijvoorbeeld nu de geschiedenislessen voor het hele eerste jaar. Binnen de lijnen van de studiewijzer mag ik zelf mijn lessen ontwikkelen, toetsen maken en nakijken en de praktische opdrachten ontwerpen.

Ik ben erg blij dat ik op Opleidingsschool RPO Rijnmond zit, en dat ik heb mogen kennismaken en samenwerken met de mensen die het allemaal organiseren. Ik hoop dat ik het de rest van dit jaar en de volgende jaren net zo naar mijn zin ga hebben als nu!