Ons cluster Zuid-Holland Zuid (ZHZ) wordt gecoördineerd door twee personen: Marianne Bijkerk en Joana Oliveira. Joana is in juni 2022 benoemd; ze introduceert zich hier kort:

Mijn naam is Joana Oliveira en ik ben in augustus 2022 naast Marianne Bijkerk begonnen als clustercoördinator Zuid-Holland Zuid. Het is een nieuwe taak voor mij, daarom ben ik blij dat ik met een ervaren en betrokken persoon als Marianne mag samenwerken.
Een klein stukje achtergrond: ik ben 12 jaar docent Nederlands geweest op het Stedelijk Dalton Lyceum (SDL), locatie Kapteynweg, in Dordrecht. Ook ben ik daar teamleider van klas 2 geweest. Verder geef ik al zo’n 10 jaar samen met mijn collega de interne daltonopleiding voor het hele SDL.
De afgelopen jaren was ik projectleider voor het NOVA Tienercollege, het initiatief voor 10-14-onderwijs van SDL en OPOD in Dordrecht.
Ik werk ook in Schiedam op het ProNovaCollege, een praktijkschool. Daar ben ik onderwijscoach en begeleid ik docenten op didactisch vlak en houd ik me bezig met advies op onderwijskundig gebied.
Ik hoop op een prettige en goede samenwerking, waarbij we studenten zo goed mogelijk begeleiden en natuurlijk behouden voor het onderwijs.