Met ingang van 1 augustus 2023 zullen drie clustermakelaars vraag en aanbod van de scholen op het gebied van professionalisering bij elkaar brengen. Per cluster is er een clustermakelaar actief.

Cluster Nieuwe Waterweg-Noord: Linda Sprado

’Ik ben mijn loopbaan gestart als managementassistente bij de Jeugdbescherming. Daar heb ik de hbo-opleiding officemanagement gevolgd. Daarna ben ik bij Natuurmonumenten gaan werken als officemanager om een nieuw kantoor op te zetten. Tijdens deze functie heb ik een hbo-opleiding HRM gevolgd en ben ik doorgegroeid naar expert op het gebied van vrijwilligerswerk binnen het landelijke HRM-team. Ook ben ik projectleider geweest van een aantal projecten, waaronder het uitrollen van opleidingstrajecten. Na een korte periode gewerkt te hebben als HRM-adviseur in de makelaardij kwam ik op SG Spieringshoek terecht, nu alweer voor het vijfde jaar. Ik ervaar het onderwijs ontzettend dynamisch en boeiend.

Ontwikkeling van mensen en organisaties vind ik erg interessant. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken om te solliciteren naar de rol van clustermakelaar in de regio Nieuwe Waterweg-Noord. Ik woon in Vlaardingen, ik ken de omgeving en de meeste scholen, dat maakt het voor mij extra leuk. Ik zal een dag per week, in principe op donderdag, beschikbaar zijn als clustermakelaar.’

Neem contact op met Linda via e-mail: l.sprado@spieringshoek.nl

 

 

 

Cluster Zuid-Holland-Zuid: Jeroen Bode

‘Met veel plezier werk ik op De Ring van Putten in Spijkenisse. Ik ben afdelingscoördinator voor havo-5 en samen met twaalf andere coaches begeleid ik jaarlijks ongeveer 100 leerlingen naar het eindexamen.
Het leuke van dit werk is het voortdurend zoeken naar wat werkt om talentvolle jongeren te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Soms is het begeleiden lastig, maar uiteindelijk geeft het veel voldoening als je het diploma mag uitreiken.
Als docent geef ik informatica in de bovenbouw van havo/vwo. Sinds drie jaar geef ik ook programmeren in de brugklas. Die combinatie maakt het lesgeven uitdagend. Digitalisering wordt steeds belangrijker en daarom is het verstandig leerlingen te leren wat logisch denken is en hoe computers daarbij kunnen helpen.

Door mijn studie aan de NSO-CNA Leiderschapsacademie onderzoek ik de ontwikkeling van een professionele identiteit bij beginnende leraren. Aanvankelijk droomde ik van een promotiebeurs, maar ik ben erachter gekomen dat mijn passie meer bij de praktijk ligt. Daarom vind ik het geweldig om vanaf augustus aan de slag te gaan als clustermakelaar.
Pas geleden vertelde ik daarover bij een barbecue met vrienden. Eerst moest ik uitleggen dat het gaat om makelen tussen enerzijds de professionaliseringsvragen van scholen en anderzijds het aanbod aan professionalisering. Daarna kwam de mooie vraag wanneer professionaliseren dan een succes is. Ik antwoordde dat ik het geweldig zou vinden als de professionaliteit van individuen, maar ook van teams en scholen verder toeneemt. Vanaf augustus ga ik daar elke donderdag mijn best voor doen!’

Neem contact op met Jeroen via e-mail: bde@deringvanputten.nl

Cluster Voorne-Putten/Rozenburg: Jamilla Ardon

‘In juli 2022 heb ik mijn master onderwijswetenschappen gehaald aan de Erasmus Universiteit. Ik ben werkzaam als docent Engels op het Maerlant in Brielle, de school waar ik zeven jaar geleden als stagiaire ben binnengekomen via de route Samen Opleiden van RPO Rijnmond. Ik vind het dan ook een eer om voor deze bijzondere organisatie aan de slag te gaan en mee te denken over hoe we professionalisering nog beter vorm kunnen geven. Tijdens en na mijn opleiding heb ik al op verschillende scholen in onze regio een kijkje genomen en ik sta er altijd versteld van hoeveel mooie dingen er gebeuren. Wat mij betreft mogen we veel meer gebruikmaken van elkaars expertise en, waar mogelijk, samen optrekken om ons onderwijs te verbeteren. Ik hoop dit dan ook vanaf komend schooljaar met jullie te gaan bewerkstelligen.

Naast docent Engels docent ben ik op het Maerlant verantwoordelijk voor de begeleiding van startende leraren. Ik begeleid hen tijdens en na de inductiefase. Ik vind het leuk en waardevol om mijn steentje bij te dragen aan het ontwikkelen van hun professionele identiteit en ik kan niet wachten om dit op grotere schaal op te pakken. Ik vind immers het lesgeven erg leuk en pubers fantastisch (vaak dan … haha) maar mijn hart ligt ook bij het ontwikkelen en verbeteren van het onderwijs. Mijns inziens doe je dit het beste door kennis met elkaar te delen en van elkaar te leren, wat naadloos aansluit bij Samen Professionaliseren.
Ik heb er veel zin in om mij hier elke donderdag, samen met jullie allemaal, voor in te zetten.’

Neem contact op met Jamilla via e-mail: j.ardon@maerlant.eu