In deze Nieuwsbrief informeren we je over verschillende zaken:

Onze jaardag. Waar in de agenda misschien in potlood de Jaardag werd genoteerd op woensdag 27 maart 2024, kun je dat nu in vette letters opschrijven: op die dag is de Jaardag van RPO Rijnmond!
De Jaardag staat in het teken van ‘RPO in ontwikkeling en vitaal!’. Locatie is PENTA De Oude Maas, De Ritte 2 in Spijkenisse. Van harte welkom!
Uiteraard volgt nadere informatie over het programma en over inschrijving.

De interne audit. Op 25 oktober was de interne audit op locatie Marten Meesweg van ROC Zadkine. Naast een geweldige ontvangst was er enthousiasme over de diverse gesprekken die werden gevoerd. Wat gaat goed, wat kan beter, wat missen we? waren de leidende vragen waarbij allerlei thema’s zijn langsgekomen. Een kleine zestig deelnemers bogen zich in verschillende samenstelling over die thema’s.

De onderwijsregio Rijnmond. De ontwikkeling van de onderwijsregio Rijnmond gaat door. Werven, matchen, opleiden, begeleiden en professionaliseren van onderwijspersoneel staan centraal in de strijd tegen het lerarentekort. Naast opleidingsschool RPO Rijnmond wordt ook de opleidingsschool van Lentiz: SCOOL onderdeel van de onderwijsregio. De verwachting is dat we veel van elkaar kunnen opsteken.
De onderwijsregio heeft een plan van aanpak ingediend bij dus-i; eind januari verwachten we groen licht in de vorm van toekenning van subsidies. Kwartiermaker Ton Roelofs maakt je wegwijs in een artikel hierover.

– en intussen gaat het ‘gewone leven’ verder. Er zijn weer veel studenten geplaatst op de verschillende scholen van onze regio. In deze nieuwsbrief ook een inkijkje in wat studenten zoal ervaren op onze scholen!
Veel leesplezier en … schrijf 27 maart in vette letters in de agenda!

Anders Vink
voorzitter dagelijks bestuur RPO Rijnmond