Op maandag 5 februari 2024 verzorgden coördinatoren van RPO Rijnmond en instituutsopleiders de kick-off van het werkplekleren voor een nieuwe groep eerstejaars studenten van de lerarenopleidingen van Hogeschool Rotterdam. Daarna vonden de in totaal 140 docenten in spe hun weg naar de scholen. Met 41 studenten is geschiedenis opnieuw het meest gekozen vak, en met 5 studenten natuurkunde het minst.
Op Helinium in Hellevoetsluis zijn Gala de Raaij en Shivani Gogar gestart. Zij studeren aan de lerarenopleiding Nederlands en maakten kennis met het voortgezet onderwijs, althans: in de rol van de leraar. Dit zijn hun eerste indrukken:

‘Wij zijn Gala en Shivani. Wij zijn allebei drieëntwintig jaar en we doen de lerarenopleiding Nederlands aan de Hogeschool Rotterdam, daarom is lezen natuurlijk ook een hobby van ons. We komen uit Spijkenisse en Poortugaal. De komende veertien maandagen lopen wij stage op Helinium. Maandag 5 februari was onze eerste stagedag op de school en onze eerste indruk van de school was erg goed. We zijn met een warm welkom ontvangen. Ook zijn we onder de indruk van de praktijklokalen die we gezien hebben. Deze zijn erg uitgebreid en overal is over nagedacht. Shivani was met name onder de indruk van het Technasium. En de docenten die wij tot nu toe hebben ontmoet vonden wij erg aardig. Shivani heeft een oud-leraar van haar eigen middelbare school gezien en dat vond ze erg leuk. Wij hebben beide nog geen ervaring in het onderwijs, maar we krijgen goede begeleiding van de schoolopleider, dus we hebben veel vertrouwen in onze stageperiode. We kijken ernaar uit om de komende veertien maandagen stage te komen lopen.’

Sjoerd Hoekstra
clustercoördinator VPR/schoolopleider

Op de foto: Gala de Raaij (links) en Shivani Gogar zijn begonnen aan hun stage bij Helinium.