Tien collega’s van scholen van Scholengroep Penta en Onderwijsgroep Galilei hebben dit schooljaar deelgenomen aan de in company cursus ‘Coach (zijn) in het onderwijs’. Deze verdiepingscursus werd op Helinium in Hellevoetsluis gegeven door trainers van de Hogeschool Rotterdam. Het doel is: gecertificeerde werkplekbegeleiders zich laten doorontwikkelen tot coach van (startende) collega’s in hun onderwijsorganisatie, op basis van nieuwe inzichten en concepten die horen bij positieve psychologie.

In acht bijeenkomsten werden de deelnemers gestimuleerd tot nieuwe ervaringen en inzichten door een afwisseling van praktische oefeningen en theorie. Verder ontwikkelden de deelnemers een eigen visie op coaching van waaruit ze een bijdrage kunnen leveren aan het professionaliseringsbeleid en (de implementatie van) onderwijskundige ontwikkelingen.

De cursus is door de deelnemers afgesloten met een eindproduct (in de vorm van een dossier) en een presentatie voor de groep. Op 13 juni 2024 werd aan negen van hen een certificaat uitgereikt (zie foto).

Heb je interesse in deze cursus? Deze is ook individueel te volgen. Lees meer via deze link .