RPO Rijnmond valt sinds begin 2024 onder de Onderwijsregio Rijnmond, samen met opleidingsschool SCOOL. Onderwerpen als Samen Professionaliseren* en het stimuleren van zij-instromers worden nu op dat niveau behartigd, en niet meer door RPO Rijnmond; daaraan is onder andere merkbaar dat dit nieuwe platform er is en functioneert. Wat is er verder zoal te melden vanuit Onderwijsregio Rijnmond?

De Onderwijsregio is inmiddels voortvarend van start gegaan met allerlei activiteiten in de verschillende programmalijnen:
– programmalijn 1 (Samen Opleiden – met RPO Rijnmond en SCOOL als opleidingsscholen);
– programmalijn 2 (Samen Professionaliseren), met aandacht voor de professionele ontwikkeling van iedereen die werkzaam is binnen het onderwijs;
– programmalijn 3 (Arbeidsmarkt en Zij-instroom): hierin is aandacht voor een warm welkom en begeleiding van zij-instromers (second career teachers), voor intern HRM-beleid en een regionale strategische personeelsplanning inclusief het oprichten van een mobiliteitscentrum;
– programmalijn 4 (Innoveren en experimenteren) met focus op bovenbestuurlijke samenwerking, waarbij diverse experimenten, pilots of innovatieve projecten bijdragen aan een krachtiger beroepsbeeld voor leraren.

Op https://onderwijsregiorijnmond.nl/ vind je veel meer informatie over de onderwijsregio, inclusief allerlei activiteiten en de mogelijkheid om je in te schijven voor de nieuwsbrief van de onderwijsregio.

Ook goed om te melden is dat de opleidingsschool SCOOL inmiddels officieel geaccrediteerd is!
Beide opleidingsscholen blijven onafhankelijk van elkaar draaien, maar ze kunnen wel een inspirerend kijkje in elkaars keuken nemen –dat zal dan ook zeker gebeuren.

Tenslotte nog een bijzondere mededeling van Anders Vink, voorzitter van het dagelijks en algemeen bestuur van de Onderwijsregio Rijnmond:
‘Na vier jaar met hart en ziel voor RPO Rijnmond te hebben gewerkt gaat Irene van Noort ons aan het einde van dit schooljaar verlaten. Het waren vier inspirerende jaren – en ik heb er daar zelf drieëneenhalf van mogen meemaken.
Ik wil Irene hartelijk danken voor haar tomeloze inzet, met ook persoonlijke dank voor de fijne samenwerking. Er is een passend afscheid gepland met de clustercoördinatoren.
Tegelijk hopen we op korte termijn een opvolger te kunnen benoemen. In overleg met deze nieuwe projectleider zal er snel een save the date volgen voor een komende Jaardag.

Namens het dagelijks bestuur, maar ook namens alle betrokkenen bij RPO Rijnmond, wens ik iedereen alvast een prettige vakantie!’

 

 

* Lees bijvoorbeeld het interview met clustermakelaar Jamilla Ardon over Samen Professionaliseren