‘De mooiste tijd van je leven!’

Polderlaan 5
3261 ZA Oud-Beijerland
T 0181 61 21 30
E administratie@actiefcollege.nl
I www.actiefcollege.nl

Onderwijsaanbod: vmbo basis, kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg (Vak Mavo) met leerwegondersteuning.
Met vijf profielen: Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen, Bouw, Wonen & Interieur, Mobiliteit & Transport en Produceren, Installeren & Energie.
Aantal leerlingen: 500
Aantal medewerkers: 66 (58 fte)

De school onderscheidt zich van andere scholen door pre-vmbo technieklessen, maatschappelijke stage en de vele leerwegen en niveaus.

Begeleiding van stagiaires
Gedurende je hele studie word je op het Actief College begeleid door een gecertificeerde werkplekbegeleider. Bovendien heeft het Actief College een schoolopleider die jouw ontwikkeling samen met de instituutsopleider volgt. Natuurlijk wordt de begeleiding afgestemd op jouw ontwikkeling. Na het behalen van je diploma stopt de begeleiding niet.

Begeleiding van startende docenten
Elke student is na haar of zijn afstuderen een volwaardig teamlid. Je krijgt binnen de kaders van de cao dan ook een volledig les en takenpakket. De deuren van de begeleiders blijven naar behoefte voor je open staan. Door de hoge mate van collegialiteit en samenwerking kun je je binnen de school verder ontwikkelen en bekwamen.

Professionaliseren
Docenten krijgen bij ons veel ruimte om de eigen professionalisering vorm te geven. Het professionaliseringsaanbod van de school is vooral gericht op de pedagogiek, didactiek en digitalisering/ICT-vaardigheden.

De Hoeksche School als werkgever
Het Actief College is onderdeel van stichting De Hoeksche School voor openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard.
De Hoeksche School bestuurt 19 basisscholen, 1 basisschool voor speciaal basisonderwijs en 2 scholen voor voortgezet onderwijs in het nationaal landschap Hoeksche Waard. Daarnaast biedt De Hoeksche School op diverse locaties ook kinderdagopvang, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang aan. Met 5.000 leerlingen – waarvan 1.700 in het voortgezet onderwijs – en 500 medewerkers – waarvan 181 (154 fte) in het voortgezet onderwijs is de Hoeksche School een van de grootste werkgevers – in de Hoeksche Waard.

Stichting De Hoeksche School
Openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard
Biezenvijver 5
3297 GK Puttershoek
T 078 629 59 96
E info@dehoekscheschool.nl
I www.dehoekscheschool.nl