‘De mooiste tijd van je leven!’

Hoefsmid 1
3263 CC Oud-Beijerland
T 0181 61 75 22
E info@hoekschlyceum.nl
I www.hoekschlyceum.nl

Onderwijsaanbod: mavo, havo, atheneum en gymnasium
Aantal leerlingen: 1.200
Aantal medewerkers: 115 (96 fte)

De school onderscheidt zich van andere scholen door talentklassen, Cambridge Engels, Econasium en actieve deelname aan Olympiades.

Begeleiding van stagiaires
Gedurende je hele studie word je op de vestiging begeleid door een gecertificeerde werkplekbegeleider. Bovendien beschikt het Hoeksch Lyceum over schoolopleiders die jouw ontwikkeling samen met de instituutsopleider volgen. Na het behalen van je diploma stopt de begeleiding niet.

Begeleiding van startende docenten
Elke startende docent is op onze school een volwaardig teamlid. Je krijgt binnen de kaders van de cao dan ook een volledig les- en takenpakket. De deuren van onze begeleiders blijven naar behoefte voor je open staan. Door de hoge mate van collegialiteit en samenwerking kun je je binnen onze school verder ontwikkelen en bekwamen.

Professionaliseren
Docenten krijgen bij ons veel ruimte om de eigen professionalisering vorm te geven. Het professionaliseringsaanbod van de school is vooral gericht op de pedagogiek, didactiek en digitalisering/ICT-vaardigheden.

De Hoeksche School als werkgever
Het Hoeksch Lyceum is onderdeel van stichting De Hoeksche School voor openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard.
De Hoeksche School bestuurt 19 basisscholen, 1 basisschool voor speciaal basisonderwijs en 2 scholen voor voortgezet onderwijs in het nationaal landschap Hoeksche Waard. Daarnaast biedt De Hoeksche School op diverse locaties ook kinderdagopvang, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang aan. Met 5.000 leerlingen – waarvan 1.700 in het voortgezet onderwijs – en 500 medewerkers – waarvan 181 (154 fte) in het voortgezet onderwijs – is de Hoeksche School een van de grootste werkgevers in de Hoeksche Waard.

Stichting De Hoeksche School
Openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard
Biezenvijver 5
3297 GK  Puttershoek
T 078 629 59 96
I www.dehoekscheschool.nl