Insula College

www.insulacollege.nl

 

De locaties: Halmaheiraplein   Koningstraat Leerpark
Onderwijsaanbod:  Havo/vwo   m/h brugklas, mavo vmbo
Aantal leerlingen:  1.117   808 346
Aantal medewerkers: 114  77 46

 

Het Insula College is als christelijke scholengemeenschap met drie locaties onderdeel van stichting H3O. Naast de tien integrale kindcentra en een school voor speciaal basisonderwijs (SBO) die allen onder H3O vallen, verzorgt het Insula College onderwijs in het voortgezet onderwijs.

Begeleiding van studenten
Met de Hogeschool Rotterdam, ICLON (Leiden) en SEC (Delft) geeft het Insula College vorm en inhoud aan Samen Opleiden. Samen met onze leerlingen, de studenten, werkplekbegeleiders, schoolopleiders en overige collega’s zijn we een lerende organisatie. Binnen het Insula College richten we ons op het begeleiden en opleiden van studenten in een kleinschalige setting. Jij wordt echt gezien!

Docenten in opleiding zullen 40 procent van het curriculum in de praktijk uitvoeren op de leerwerkplek. Voltijdstudenten zullen 2 dagen per week aanwezig zijn op onze scholen om daar hun leerresultaten te behalen. De werkplekbegeleider zorgt voor de begeleiding, met ondersteuning door de schoolopleider.

Begeleiding van startende docenten
Na het behalen van het diploma houdt het Samen Opleiden niet op. Startende docenten worden in een coachtraject verder begeleid. Op de locatie zorgt een opgeleide docentcoach voor verdere ondersteuning.

H3O als werkgever

We richten ons op de toekomst en hechten grote waarde aan een cultuur die alle medewerkers (in opleiding) uitnodigt en uitdaagt om samen te werken en te ontwikkelen: ieder persoonlijk (persoonlijke ontwikkeling) en samen als H3O (organisatieontwikkeling). Daarbij mogen fouten worden gemaakt. Fouten waarop we kunnen reflecteren en waarvan we kunnen leren. Leren is onderdeel van samenwerken.

We stimuleren elkaar in de samenwerking met en tussen collega’s. Het gaat dan om de samenwerking tussen medewerkers (in opleiding) onderling binnen de school of locatie, maar ook binnen de hele stichting. We werken samen op basis van een volwassen arbeidsrelatie. Ruimte gevend, ambitieus, trots, open, respectvol, verantwoordelijk en solidair zijn begrippen die kenmerkend zijn voor deze relatie. We bieden onze medewerkers (in opleiding) de ruimte en de faciliteiten om zich voortdurend te ontwikkelen als het gaat om hun taak, hun vak en contacten met interne en externe betrokkenen, maar ook waar het gaat om persoonlijke ontwikkeling. Energie en aandacht is gericht op het uitvoeren van de taak, de samenwerking met collega’s en het behalen van zowel individuele als gezamenlijke resultaten.