Hier ben je op je plek!

Willem de Zwijgerlaan 240
3136 AX Vlaardingen

Website: www.sjm.nl

Onderwijsaanbod: vmbo-tl
Aantal leerlingen: 746
Aantal medewerkers: 105

De St.-Jozefmavo is een zelfstandige MAVO (vmbo-tl) in de wijk Holy in Vlaardingen en biedt al bijna 100 jaar goed onderwijs in deze regio. We doen er alles aan om leerlingen een leuke, leerzame en gevarieerde schooltijd te bezorgen.

Begeleiding van stagiaires

Samen met de Hogeschool Rotterdam geeft de St.-Jozefmavo vorm en inhoud aan de opleiding Samen Opleiden. Gedurende je hele studie tot tweedegraads docent word je op onze school begeleid door een gecertificeerde werkplekbegeleider. Bovendien volgt onze schoolopleider samen met de instituutsopleider jouw ontwikkeling. Het spreekt voor zich dat wij de begeleiding afstemmen op jouw behoeftes. Na het behalen van je diploma stopt de begeleiding niet.

Begeleiding van startende docenten

Als startende docent ben je een volwaardig teamlid. Je krijgt binnen de kaders van de cao dan ook een volledig les- en takenpakket. De deuren van de begeleiders blijven naar behoefte voor je open staan. Door de hoge mate van collegialiteit en samenwerking kun je je binnen de school verder ontwikkelen en bekwamen.

Professionalisering

Docenten krijgen bij ons veel ruimte om hun eigen professionalisering vorm te geven. Het professionaliseringsaanbod van de school is vooral gericht op de pedagogiek, didactiek, ontwikkelingsgericht coachen en digitalisering/ICT-vaardigheden.

De St.-Jozefmavo als werkgever

Binnen de St.-Jozefmavo leggen wij sterk de nadruk op ontwikkeling, zowel bij de leerling als bij ons personeel. Doorgaande persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van ons personeelsbeleid. Daarnaast betrekken wij alle collega’s bij het optimaliseren van ons onderwijs. Het samen optrekken is, naast een goede sfeer, zodoende sterk aanwezig.

De St.-Jozefmavo als werkgever voor studenten

Het komt regelmatig voor dat studenten die voor hun opleiding zelfstandig les moeten geven (met de werkplekbegeleider op afstand) deze stage combineren met een kleine vacature. De scholen zien er nauwlettend op toe dat zij gedurende hun opleiding nooit meer dan 0,5 fte als betrekkingsomvang krijgen. Anders komt de studie in het nauw. Ook krijgt de student nog geen mentoraat.
De studenten draaien volwaardig mee in de gesprekkencyclus en worden als volwaardige collega opgenomen in het docententeam.