‘Mijn drive om me in te zetten binnen RPO Rijnmond is: voldoende aanwas van nieuwe docenten, door studenten goed op te leiden. Studenten moeten snel voor de klas om het vak op de werkvloer te leren. Ook al ligt onze school een eind verwijderd van Rotterdam, wij hebben de begeleiding van studenten goed op orde. We krijgen daar dan ook hoge cijfers voor.
Elk voorjaar staan we vooraan als het erom gaat studenten in onze school te verwelkomen. We hebben er telkens zo’n twintig rondlopen, van eerste- tot en met vierdejaars. We proberen het goede voorbeeld te geven binnen RPO Rijnmond, door ook studenten van bijvoorbeeld de lerarenopleiding geschiedenis aan te nemen. Iedereen aast op de studenten voor wis- en natuurkunde, maar wij proberen iedereen te plaatsen. De ene keer heb je iemand niet echt nodig, maar de andere keer heb je daar lol van. We moeten het met elkaar doen!
Mijn visie is: we zijn een onderwijsinstelling, en leiden op in het algemeen. Voor onze leerlingen willen we graag stageplaatsen Dan moeten we die zelf ook bieden voor onze toekomstige medewerkers!

RPO Rijnmond heeft het opleiden van studenten geprofessionaliseerd en groter gemaakt. Een verbeterkans voor de opleidingsschool is het opleiden van huidig personeel. Als dat door eigen mensen gebeurt, kan daar iets moois van gemaakt worden!’