‘Als clustercoördinator zorg ik ervoor dat alle studenten die binnen de regio Zuid-Holland-Zuid in het opleidingstraject zitten, een stageplek of werk hebben in het geval van een vacature. Ik onderhoud contact met schooldirecteuren over hun vacatures en hun behoeften voor het volgend schooljaar. Ook overleg ik met de hogeschool over de opleiding. We bespreken wat we als werkveld van studenten verwachten en omgekeerd. We proberen verder de programma’s zó af te stemmen dat studenten goed beslagen ten ijs komen. De programma’s moeten studeerbaar en efficiënt zijn voor hen en rendement opleveren. Studenten moeten zoveel mogelijk uit hun studie halen. Theoretische zaken leren ze op de hogeschool en praktische zaken in het werkveld. Belangrijk is dat ze weten waarom ze de opleiding volgen en welke mogelijkheden ze hebben. Kortom: ik wil de studenten laten vliegen!
Studenten hebben niet veel met mij te maken. Het is juist goed als ze níet merken dat ik iets doe. Dat betekent namelijk dat ze niet naar een stageplek hoeven te zoeken en dat ze rouleren langs de aangesloten scholen.
Praktisch gezien is het voor mij niet meer mogelijk om alle studenten te kennen. Begonnen we met dertig studenten, het zijn er inmiddels honderdtien!
Ik zorg er ook voor dat iedereen van informatie is voorzien. Dat is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Want heeft een schoolopleider niet de goede informatie, dan wordt het ingewikkeld voor een student!’