Uit het tevredenheidsonderzoek dat jaarlijks onder studenten wordt gehouden, kwam vorig schooljaar de duidelijke wens naar voren om het aantal bijeenkomsten van Leraar 2.0 terug te brengen. Daar hebben de (cluster)coördinatoren gehoor aan gegeven: er zijn dit schooljaar drie bijeenkomsten gepland in plaats van zes. De eerste vindt op woensdag 1 december plaats.

De workshops gaan over onderwerpen die niet op de Hogeschool Rotterdam aan bod komen en evenmin tijdens de stages op scholen. Het aanbod vult dus aan en verbindt wat er aan theorie wordt gedoceerd op de Hogeschool Rotterdam en in de praktijk wordt geleerd op de stagescholen. De workshops worden gegeven door medewerkers van RPO-scholen. Samen Opleiden dus. Het doel van Leraar 2.0 is dat studenten aan de Opleidingsschool Rijnmond nóg betere leraren worden.
Naast de bijeenkomsten Leraar 2.0 hebben de instituutsopleiders, eveneens in het kader van de transferbijeenkomsten, meetings met hun studenten. Deze bijeenkomsten worden gehouden op de scholen van het cluster tussen 15.00 en 17.00 uur. De instituutsopleiders verzorgen ze, vaak samen met een schoolopleider. In het programma is intervisie opgenomen, begeleiding en extra cursusaanbod voor de studenten.