Deze Nieuwsbrief is een bijzondere …

Dat zit namelijk zo: Opleidingsschool RPO Rijnmond is per 1 januari opgegaan in de Onderwijsregio Rijnmond, een van de 27 voorloperregio’s. De vorming van onderwijsregio’s is een belangrijk onderdeel van de overheidsstrategie om het lerarentekort aan te pakken. Onderwijsregio’s hebben als doel: ervoor zorgen dat er voldoende leraren en schoolleiders zijn, die met plezier in het onderwijs werken, goed opgeleid zijn en hun vak bijhouden.
RPO Rijnmond zal binnen de Onderwijsregio op de vertrouwde voet verder gaan. Naar verwachting worden dit schooljaar weer meer dan 600 studenten begeleid in hun opleiding tot leraar. Deze studenten komen van Hogeschool Rotterdam (IvL), ICLON (Universiteit Leiden) en SEC (TU Delft).

Ook Samen Professionaliseren dat dit schooljaar is gestart krijgt een plek binnen de Onderwijsregio Rijnmond.
Naast RPO Rijnmond is ook de SCOOL opleidingsschool (onderdeel van de Lentiz Onderwijsgroep) partner in de Onderwijsregio Rijnmond.
Op 27 maart 2024 is de officiële aftrap van de Onderwijsregio Rijnmond, voorafgaand aan de Jaardag van RPO.
Over die Jaardag lees je hier meer. Het is de laatste keer dat ik als voorzitter van RPO Rijnmond dit voorwoord schrijf.

In de nieuwe constellatie word ik voorzitter dagelijks en algemeen bestuur van de Onderwijsregio Rijnmond. Met hart voor RPO!

Anders Vink