Net als in de onderwijsregio’s Haaglanden, Leiden en de Duin- en Bollenstreek zullen de scholen voor voortgezet onderwijs die aangesloten zijn bij onze opleidingsschool stagiairs van lerarenopleidingen een stagevergoeding geven. De schoolbestuurders hebben dit half april met elkaar besloten. De regeling gaat aan het begin van het nieuwe schooljaar (2024-2025) in. Voor de mbo-instellingen binnen RPO Rijnmond was deze vergoeding al geregeld in de CAO.

De vergoedingsregeling geldt voor studenten van Hogeschool Rotterdam (Instituut voor Lerarenopleidingen), ICLON (Universiteit Leiden) en SEC (TU Delft). Zowel voltijd- als deeltijdstudenten kunnen er aanspraak op maken. Voor eerstejaars die een oriënterende stage van 10-15 dagen lopen geldt de regeling niet, en evenmin voor wie al een arbeidsovereenkomst met het betreffende bestuur of de school in kwestie heeft.

De bedragen variëren van € 100 tot € 400 per maand. Een reiskostenvergoeding is bij de vergoeding inbegrepen.
Na voorbereidingen door het dagelijks bestuur van de Onderwijsregio Rijnmond en het overleg half april met alle besturen is besloten de regeling in te voeren. De besturen en scholen zijn per mail geïnformeerd over de regeling. Klik hier voor de tekst van de Regeling stagevergoeding RPO Rijnmond. Voorbeelden van stageovereenkomsten uit andere regio’s zijn beschikbaar. Heb je daar behoefte aan, stuur dan een e-mail naar info@onderwijsregiorijnmond.nl