Excellent onderwijs vraagt om goede docenten

Mgr. Smitstraat 3
3232 BN Brielle
T 0181 47 52 75
E bm@penta.nl
Website: bm.penta.nl

Onderwijsaanbod: mavo, havo (leerjaar 1 t/m 3)
Havoleerlingen kunnen na 3 jaar probleemloos doorstromen naar Penta Jacob van Liesveldt in Hellevoetsluis of een andere school in de regio die havo aanbiedt tot en met het eindexamen.

Aantal leerlingen: 289
Aantal fte medewerkers: 24
Begeleiding van stagiaires
Gedurende je hele studie word je op de vestiging begeleid door een gecertificeerde werkplekbegeleider. Deze begeleidt je bij het vak. Bovendien heeft elke vestiging een schoolopleider die samen met de instituutsopleider jouw ontwikkeling volgt. Natuurlijk wordt de begeleiding afgestemd op jouw ontwikkeling. Na het behalen van je diploma stopt de begeleiding niet.

Begeleiding van startende docenten
Elke student komt na zijn afstuderen in een zogenoemd BSL-traject, dat wil zeggen een traject voor de Begeleiding van Startende Leraren. Dit duurt drie jaar. Op deze manier kun je je ontwikkelen tot een excellente leraar.

Professionaliseren
De leraren van scholengroep Penta leren op een informele en doelgerichte wijze van en met elkaar in een zogeheten werkplaats. Een werkplaats is een aantal bijeenkomsten waar docenten bij elkaar komen om gezamenlijk een bepaald thema te onderzoeken. Heb je vragen waar collega’s je bij kunnen helpen? Wil je iets nieuws ontwikkelen voor in de klas of voor op school? Ben je benieuwd naar ervaringen van je collega’s? Alles kan in een werkplaats. Tijdens de werkplaatsen staan met en van elkaar leren, samen lessen ontwerpen en collegiale consultatie centraal. De werkplaats wordt geleid door interne moderatoren.

Scholengroep Penta als werkgever
Scholengroep Penta is onderdeel van het schoolbestuur CVO (Christelijk Voortgezet Onderwijs) te Rotterdam. CVO is dan ook de formele werkgever van de medewerkers op de Pentascholen.
CVO bestuurt zeven scholen(groepen) voor christelijk voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Dit zijn: CVO Accent, Comenius College, CSG Calvijn, Farelcollege, Marnix Gymnasium, Melanchthon en scholengroep Penta. Met ruim 20.000 leerlingen behoort CVO tot de grotere schoolbesturen van Nederland. CVO is werkgever voor ongeveer 2.350 medewerkers.
Voor meer informatie: www.cvo.nl