Excellent onderwijs vraagt om goede docenten

Fazantenlaan 2
3222 AM Hellevoetsluis
T 0181 31 68 66
E jl@penta.nl
Website: www.jl.penta.nl

Onderwijsaanbod: mavo, havo, atheneum, gymnasium
Ook kunnen leerlingen in de onderbouw bij havo en vwo tweetalig onderwijs volgen. In de bovenbouw is 25 procent van de studielast Engelstalig.

Aantal leerlingen: 1.142
Aantal fte medewerkers: 80

Begeleiding van stagiaires en startende docenten
Scholengroep Penta is een gecertificeerde opleidingsschool in het cluster VPR, dat onderdeel is van RPO Rijnmond. We hebben een nauwe samenwerking met de Hogeschool Rotterdam en ook het ICLON en de TU Delft.
Tijdens je hele studie word je op elke vestiging begeleid door een werkplekbegeleider. Deze begeleidt je bij het vak waarvoor je hebt gekozen. Bovendien heeft elke vestiging een schoolopleider die samen met de instituutsopleider jouw ontwikkeling volgt. De begeleiding wordt afgestemd op jouw ontwikkeling. Er is overleg tussen de schoolopleiders van alle VPR-scholen en de instituutsopleiders om jouw ontwikkeling te bespreken.

Na het behalen van je diploma stopt de begeleiding niet. Ook als je eenmaal bent afgestudeerd mag je erop rekenen dat je begeleiding krijgt op de school waar je werkt. Je mag als student-docent ook altijd vragen om extra begeleiding als je dit graag wilt. Er zijn bijvoorbeeld (beeld)coaches actief binnen Penta die je op een andere manier kunnen begeleiden.

Scholengroep Penta als werkgever
Scholengroep Penta is onderdeel van het schoolbestuur CVO (Christelijk Voortgezet Onderwijs) te Rotterdam en omgeving. CVO is dan ook de formele werkgever van de medewerkers op de Pentascholen.
CVO bestuurt zeven scholen(groepen) voor christelijk voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Dit zijn: CVO Accent, Comenius College, CSG Calvijn, Farelcollege, Marnix Gymnasium, Melanchthon en scholengroep Penta. Met ruim 20.000 leerlingen behoort CVO tot de grotere schoolbesturen van Nederland. CVO is werkgever voor ongeveer 2.350 medewerkers.
Voor meer informatie: www.cvo.nl