Leren van en met elkaar

 

Norderstedtplein 6
3332 GK Zwijndrecht
Website: www.walburgcollege.nl
Onderwijsaanbod: vwo, havo, mavo
Aantal leerlingen: 1.170
Aantal medewerkers: 116

Walburg College Zwijndrecht is onderdeel van Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor PO en VO (OZHW). Wat hier over Onderwijsgroep OZHW is beschreven, geldt dus voor Walburg College Zwijndrecht.

Begeleiding van stagiaires
OZHW biedt een breed spectrum aan opleidingsplaatsen.

Een accent ligt op Opleiden in de School, waarbij in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam studenten worden opgeleid tot docenten in het tweedegraads gebied.

Daarnaast worden ook aan zij-instromers en deeltijders stagetrajecten op maat aangeboden.

Binnen het eerstegraads gebied wordt samengewerkt met de lerarenopleidingen SEC (Science Education and Communication) van de Technische Universiteit Delft en ICLON (Interfacultair centrum voor lerarenopleiding, onderwijsontwikkeling en nascholing) van de Universiteit Leiden.

Begeleiding van startende docenten
Alle startende docenten krijgen bij de scholen van OZHW intensieve begeleiding bij de start van hun loopbaan. Deze gestructureerde begeleiding duurt drie jaar, de intensiteit neemt gaandeweg af.

Professionalisering
OZHW heeft een eigen opleidingsinstituut, ontwikkelpunt genaamd. Hier kunnen de medewerkers allerlei professionaliseringsactiviteiten volgen. Experts van buiten worden alleen ingehuurd als OZHW de expertise niet zelf in huis heeft. Voorop staat: leren van en met elkaar.

OZHW als werkgever
Door de grote variatie in opleidingsvormen en de totale omvang van de organisatie is OZHW in staat om veel mensen te binden. Mocht dit toch niet lukken, dan wordt via ROOZZ (zeven besturen voor openbare vo-scholen in de regio) gezocht naar een passende functie.

OZHW is niet alleen het bestuur voor zeven vo-scholen, maar ook voor veertien po-scholen.

Een grote organisatie, met het adagium: groot zijn om kleinschalig te kunnen organiseren.
Alle scholen hebben hun eigen profiel, afgestemd op de omgeving.